2016. december 1., csütörtök

Ghost in the Body: Legend of Zora: 1.rész: Kísértés



Történetemben, egy legendás nő életét mesélem el. Létezése, történelmünk egyik legnagyobb háborújával köthető össze. Zora az első olyan nő, aki népével elsőként vett részt a háborúban, s elesett. A halála után, még száz évig harcolt tovább, mivel a szellemek egy fontos feladattal bízták meg...



Tűzország, hosszú éveken át folytatott hódító háborúkat. Rengeteg nép, klánjaival pusztult el, és vesztek feledésbe lakóival. A mértéktelen pusztítás kihatott a szellemekre is. Akik közös erővel vágtak vissza, egy nő testében.
Tűzország öreg királya, egyik útja során, magával vitte fiait. A hercegek távolabb, egy fiatal nőt fedeztek fel, aki a vízen állt. Az öreg király így szólt hozzájuk:
Ez a nő Zora. Nagyon régóta él köztünk. Testét a szellemek tartják életben, erejét pedig a szellemek erejéből nyeri. Ősi ellensége népünknek. Soha ne engedjetek csábításának, mert akkor az országunk elbukik. 



A két herceg hiába hasonlított egymásra, tűz és jég voltak egymás mellett. Izay a komolyságával és bölcsességével tűnt ki. Izay hallgatott apja szavaira. Arion pedig mit sem foglalkozott vele. Attól a pillanattól kezdve, az lett a célja, hogy megtalálja és elfogja a nőt.

***



Amint a két herceg már elég idős lett a háborúzáshoz, egy-egy sereg élén vágtak bele a hódításba. Közös táborozásukkor, az egyik katona zajt hallott az erdő felől. A két herceg, kísérők nélkül indultak el, az erdőben pedig rá találtak Zorára. A nő annyi év során, semmit sem öregedet. A két herceg, hosszasan, földbegyökerezett lábakkal álltak előtte. Míg Arion egyszer csak elindult a nő felé.
Arion, nem bölcs döntés. Atyánk azt mondta, messziről kerüljük el - szólt utána Izay, de öccse csendre intette:
Hallgass, bátyám.



Arion meg se állt a nő előtt:
Te volnál Zora?
Zora nem zavartatta magát:
Igen, én volnék. Benned kit tisztelhetek?
A nevem Arion. A bátyám pedig Izay. A Tűzországának hercegei vagyunk – mutatkozott be, s hátra tekintett bátyjára. Izay féltette az öcsét, szólni már nem mert neki többet.



A nő tekintete a kedvesből, fenyegetővé vált:
A tűzé?
Arion rá bólintott. Egyáltalán nem félt a nőtől, pedig a híre sokakban félelmet keltett. Ő nem hitt a szóbeszédnek, a saját szemével akarta látni mire képes a nő.



Izay türelmetlenül várta öccsét. A nő szikrázó tekintetét, már fenyegetésnek vélte:
Mennünk kellene.
Arion intett neki, miközben a nőről képtelen volt levenni szemeit. Zora öltözetének színeit, egy néphez nem lehetett kötni. A zöld szín, Zöldország színe. A barna pedig rejtély. A hercegek arra gondoltak, félvér lehet. De vajon melyik nép színe a barna? A nő hasonlóan figyelte a herceg minden mozdulatát, minden arc rezzenését. Arion bátorsága, felkeltette érdeklődését. Érezte, ő más mint az apja. Veszélyesebb.

***



Ettől a naptól, Zora követte a két herceget a világ minden részére. Olykor egymaga szállt szembe a Tűz Hadsereggel. Akárhányszor közbe lépett, csupán a két herceg hagyta el sértetlenül a csatateret. Zora mindig megkegyelmezett nekik, nem akarta megölni őket, de azt se, hogy az ellenség még jobban felbőszüljön. Arion már nem akarta foglyul ejteni a nőt. Más tervet eszelt ki.

***



Voltak olyan éjszakák, amikor Izay unottan pislantott öccsére, aki a nőt fűzögette. Arion és Zora megszerették egymást.
Ha feleségül veszem, lehet, nem fog beleavatkozni a hódításainkba - lelkesedett bátyjának útközben, Arion herceg.
Igen, persze – legyintett Izay.

***



Arion hazatérésekor, apja elé állt. A király felháborodott ifjabbik fia, ostoba kijelentésén. Arion hercegnek le kellett mondania szerelméről, a trónöröklés érdekében. A herceget alig egy év múlva megkoronázták, s feleségül kellett vennie egy számára idegen, nem tetsző nőt. A nászukból nem született trónörökös, csupán egy leány gyermek. 



Arion csak akkor tudhatta biztosra pozícióját, ha fiú utóddal ajándékozza meg asszonya. Szerencséjére, bátyja sose nősült meg. Két évvel később megszületett Darek herceg. 



Arion, az öreg király halála után, öt évvel, száműztette feleségét az országból. Így Arion király, nőtlenné vált. A gyermekeinek anyára volt szükségük. A király e szerepet, szerelmének szánta. Zorát azonban a katonái, hosszú évekig nem találták. Mint ha a föld nyerte volna el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése